Sarit Perkol's Internet columns, Maariv


העולם על פי הוצאת ספרים / מאת שרית פרקול

יום שלישי- 8.6.04

עולם הספר

לכבוד שבוע הספר, משוט בין דפיו של בלוג ספרותי רשמי, וגם עצה מפתיעה לציד חתיכות

www.kinnblog.com

בפעם הבאה שאתם יורדים לשפת הים או לבית הקפה החביב עליכם, נסו להחזיק בנונשלנטיות איזה ספר טוב. על פי אנשי הוצאת פינגווין, זו השיטה לתפוס חתיכות. "אתם אפילו לא צריכים לקרוא אותו", מפצירים אנשי פינגווין בגברים, "רק תנו לו להציץ מכיסכם והוא יעשה את העבודה". וכדי למוטט את ההתנגדות האחרונה הם מבטיחים שאשה מהממת תצא לצוד גברים שקוראים את ספרי ההוצאה ותעניק להם פרס כספי. באתר אפשר גם לקרוא את סיפוריהם של גברים שלכדו נשים יפות רק בזכות דפדוף בספר.

את הידיעה השימושית הזאת מצאתי בבלוג הנחמד של הוצאת כנרת. הבלוג, בעריכתה של איוי לרר, מוגדר רשמית כאתר החדשות של הוצאות כנרת, זמורה-ביתן ודביר, אך אין זאת אומרת, חלילה, שהוא מפרסם רק חדשות על כותרים הרואים אור בהוצאות אלה. נכון, "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה", שבמקרה התפרסם בהוצאת "מחברות לספרות" הקשורה לבלוג הזה, קיבל פמפום רב בבלוג, אבל זה באמת מקרה מיוחד, תרתי משמע. לעומת זאת, האירוח בבלוג של אתגר קרת, סופר ההוצאה, לכבוד שבוע הספר העברי וצאת ספרו "פיצריה קמיקזה", אינו מקרי. קוראי הבלוג הוזמנו לשלוח באימייל שאלות למערכת, והתשובות יתפרסמו מחר (9.6). חידוש נוסף שהוצע בבלוג לכבוד שבוע הספר הוא הקטלוג המלא של הוצאות כנרת, זמורה-ביתן, מחברות לספרות, הדר, אלפא ודביר, הניתן להורדה בפורמט PDF דרך הבלוג.

אבל מה לנו ולקידום מכירות. בבלוג אפשר לקרוא את רשימת המועמדים לפרס אורנג' (כן, על שם חברת הסלולר), המוענק מידי שנה לסופרת הכותבת באנגלית. הספר הזוכה יתפרסם היום. פוסט הבכורה של הבלוג התפרסם ב-13.4 ובישר על כך שסופרת ילדים שנדי פינסי, בת 25, הוכתרה למלכת היופי של ארצות הברית. ניתנו קישורים לעמוד הספר באמזון ולצילומי התחרות. העורכת מפנה למאמרים מעניינים, כמו זה שפרסם יואב קרני במוסף גלובס ובבלוג שלו, על אליעזר בן יהודה ולידתה של השפה העברית המודרנית, לפני 125 שנה, וכן למחקר של ד"ר ג'יימס קאופמן מקליפורניה, שהעלה כי משוררים מתים צעירים יותר מסופרים. גם הידיעה על מציאת שרידי מטוסו של הסופר הצרפתי אנטואן דה סנט אקזופרי, מחבר "הנסיך הקטן", מצאה את מקומה בבלוג, לצד קישורים לקריאה נוספת. הבלוג גם נתן הפנייה לראיון עם אולוף אולפסון, הסופר האיסלנדי הרגיש שהמציא את הפלייסטיישן ועשה כותרות גם כאן, בערוץ הרשת.

אם שאלתם את עצמכם כמה כותרים ראו אור בישראל בשנת 2003, התשובה, על פי בית הספרים הלאומי, היא 7,128 כותר, רובם המכריע בעברית, אך גם 563 כותרים באנגלית, 470 ברוסית, 103 בערבית, 13 ביידיש ו-4 באמהרית. בפוסט המדווח על כך ניתן גם קישור לאתר של בית הספרים הלאומי.

עוד תמצאו בבלוג דיווח על פרס בּוּקר נוסף שיינתן החל מהשנה הבאה, הודעה על השקת חנות קומיקס חדשה בתל-אביב, "קומיקס וירקות" ועל ספרו האוטוביוגרפי של ביל קלינטון, "חיי", שעומד לצאת לאור ב-22.6 וצפוי להפוך לאחד מרבי-המכר המהירים ביותר בהיסטוריה. לפי הידיעה בבלוג, הספר יראה אור בשלב ראשון רק בארצות הברית (מו"לים זרים לא קיבלו עדיין את כתב היד, מפאת סודיות) ויזכה למסע יחסי ציבור יוצא דופן. ב-20.6 יראיין דן ראדר במסגרת תוכנית התחקירים "60 דקות" את קלינטון על הספר, פעם ראשונה שהתוכנית מוקדשת כולה לספר. נמסר כי ראדר כבר צלח את כל 950 העמודים, אך הוא חתום על הסכם סודיות המונע ממנו להתראיין.

טור הצד של הבלוג כולל קישורים נבחרים לאתרים ספרותיים של התאחדות המו"לים, מאגר ספרות הקודש, פרויקט בן-יהודה, האקדמיה ללשון, האגודה הישראלית למד"ב ושירי משוררים, בצד של העברית - ולאתרים כמו פרויקט גוטנברג, לספריית הקונגרס, לאינדקס הספרים הגדולים ולתסריטים, מהצד הלועזי. יש קישורים למדורי הספרות של העיתונים והפורטלים הגדולים ולאתרים לועזיים של ביקורת ספרות.

ואם אתם חוטאים בכתיבה אקטיבית, תוכלו למצוא עניין בפוסט "כיצד להגיש כתב יד להוצאה". ואל ייאוש! לפי הדיווח שהתפרסם בבלוג, תחת הכותרת "כמה מילים ביום?", ספרו השני של ג'פרי יוג'נידס, "מידלסקס", ראה אור באחרונה בעברית (הוצאת מודן) תשע שנים אחרי צאת ספרו הראשון, כך שהוא כתב בממוצע רק 45 מילים ביום.

אתרים של ספרים: www.perkol.itgo.com/books.htm

כתובת ישירה לדף זה www.perkol.itgo.com/blog-kinneret.htm

סיקור בלוגים קודמים

מה זה בכלל בלוג?

114