כיכר אתרים / שרית פרקול

יום ראשון - 7.12.03

Rami Meiri
הקירות לובשים חיים, בזכות רמי מאירי

מהקיר למסך

רמי מאירי, שציוריו מעטרים פינות בתל-אביב כמו הקיוסק בדיזנגוף פינת בן-גוריון, חנות הג'ינסים בפינת אבן גבירול, בי"ס מכס פיין, העמוד מתחת לכיכר אתרים וקיר הסטודיו שלו, מגיש באתר אינטרנט חדש שהקים סיכום חלקי של 20 שנות יצירת ציורי קיר. באתר נראות תמונות "לפני" ו"אחרי" של הקירות, שלובשים חיים עם משיחות המכחול. יש גם תמונות מתערוכה שלו במיאמי, בנושא קרנבל. "אם תנסו לדמיין, אולי תצליחו לראות אותי עומד מול הציור, גבוה באוויר, מניף את ידי בהתלהבות רבה, בתנועות מכחול ארוכות ועזות, כמעט רוקד", הוא כותב שם.
www.ramimeiri.com

מסביב לאגם

Agam Rodberg
את פניה היפות של אגם רודברג רואים כמעט כל ערב בערוץ 2, בסדרה "אהבה מעבר לפינה". סצינת האונס שעברה באחרונה בסדרה עוררה תגובות רבות של צופים - מצד אחד היו תלונות, מצד שני, ניתנה הזדמנות לדון בנושא החשוב של אונס בזמן פגישה (דייט רייפ). באתר הרשמי של רודברג, שתככב בקרוב גם במחזמר "תום סוייר והאקלברי פין", יש גלריות של תמונות כמעט מינקותה ועד היום, פורומים - כולל פורום "רוצה להיות דוגמנית" ופורום "אהבה מעבר לפינה" - תעתיק של וידאו צ'אט איתה, רקעים למחשב ושומרי מסך עם דיוקנה.
www.agam1.co.il

מצעד הקומיקס

מישל בראון ליקט באתר שלו את מאה חוברות הקומיקס המשפיעות ביותר של המאה ה-20. ברשימת עשרת הגדולים הוא מונה את חוברת אקשן קומיקס מספר 1 עם סופרמן, חוברת דיטקטיב קומיקס מספר 27 בה התחילו הרפתקאותיו של באטמן ואת גליון הבכורה של "ארבעת המופלאים", וממשיך ומונה עוד 97 חוברות נבחרות. ניתן לעבור על הרשימה ולקרוא לפי הסדר, או להתחיל בחוברת העתיקה ביותר באתר, "מצעד המצחיקים", שהתפרסמה ב-1933, ולהמשיך בסדר כרונולוגי.
www.geocities.com/mbrown123/greatest_comics

חקלאות אורגנית

בימים אלה, כשמתגלים כל מיני דברים מוזרים לגבי המזון שלנו, אולי שווה להתחיל להתעניין באלטרנטיבות. בארגון לחקלאות ביולוגית-אורגנית בישראל חברים 420 מגדלים, הפרושים בכל הארץ, בעיקר בצפון ובדרום, שם הריסוסים וזיהום האוויר דלילים יותר. המוצרים המבוקשים ביותר הם ירקות לסלט, תפוחים, הדרים, בננות וביצים. באזור המאמרים של אתר "הרדוף" החדש, המתמקד בחקלאות אורגנית, יש מחקר על כך שמזון אורגני מסייע במניעת סרטן, איך להכין את הגוף להריון, הקשר בין חקלאות אורגנית לאיכות הסביבה והסברים כיצד להקים גן ירק אורגני. באתר גם רשימה מפורטת של עשרות חנויות לפי אזורי הארץ, מבחר מתכונים ואפשרות לשלוח שאלות למומחה.
www.harduf.co.il

תרבות דיגיטלית

עמותת מקש ואיגוד האינטרנט הישראלי העלו אתר חדש, "נט דייס ישראל", כחלק מפרויקט של האיחוד האירופי שמטרתו עידוד השימוש באינטרנט ובמדיה חדשה ופיתוח תוכן תרבותי וחינוכי איכותי. הפרויקט מיועד לצעירים בני 15-25, ובאתר יש מידע על הפעילויות ברשת וקישורים לאתרים האירופיים המשתתפים. אפשר להתרשם שם מעבודות של בני נוער במגמות מולטימדיה ברחבי הארץ ומתערוכות אמנות רשת. במרוצת השנה יוצגו באתר עבודות של אמנים צעירים, הכוללות גלויות פלאש, וידאו ארט, וידאו קליפים וכדומה. המארגנים מקווים שאתר יקדם תרבות דיגיטלית בישראל ויהיה חון ראווה ליוצרים ואפיק לדיאלוג בין צעירים בארץ ובאירופה.
www.netdays.org.il

עטיפות אלטרנטיביות

alternative covers Blondie
אתר "העטיפות הגדולות ביותר שלעולם לא היו" מציג פרויקט בו נתבקשו 100 אמנים גראפיים ידועים ליצור עטיפות אלטרנטיביות לאלבומים של האמנים החביבים עליהם ביותר - ברוס ספרינגסטין, לו ריד, בוב מארלי, הדלתות, אלניס מוריסט, ג'ון לנון, לד זפלין, ג'יימס בראון, בלונדי ועוד. רבות מהיצירות מוצגות גם בהיכל הרוק'נ'רול בקליוולנד, ובשנה הבאה תנדוד התערוכה ברחבי אמריקה.
www.theartrocks.com

מודעות אבל חינם

אלי ירדני מראש פינה מציע למשפחות אבלות שאינן יכולות להרשות לעצמן מודעה בעיתון לפרסם בחינם באינטרנט מודעת אבל פשוטה בת שלוש שורות באתר שלו. מי שרוצה לפרסם באתר מודעה גדולה וממוסגרת, ישלם 300 שקל. יתרון נוסף: גם יהודים מחו"ל יכולים להשתתף בקריאת מודעות האבל.
www.evel.co.il

סרטי האקשן של כל הזמנים

Dirty Harry
אנחנו הבנות, בדרך כלל אם תתנו לנו רק את יו גראנט בכל סרט, נהיה מבסוטיות. אבל בנים משום מה אוהבים סרטי אקשן, עם מכוניות מהירות, נשק קטלני ופיצוצים ענקיים. מגזין הגברים Men's Journal בחר להתעלם באלגנטיות ממפעלותיו של יו גראנט ולהביא במקום זאת את רשימת 50 סרטי האקשן הטובים ביותר של כל הזמנים. הקריטריונים די פשוטים: אלימות לוקחת סקס, מלחמה מנצחת שלום, ואם אתה מתכוון להתנגד לאיזשהו סרט עם סטיב מקווין, מוטב שתהיה לך סיבה טובה מאוד לכך. קריטריון חשוב נוסף: שום סרט עם מריל סטריפ לא יכול להיחשב סרט אקשן - מה שגרם לכך ש"צייד הצבאים" הנפלא לא נמצא ברשימה.
במבוא שבאתר נכתב משפט משוב מאוד, שמסביר לנו, אחת ולתמיד, למה בנות אוהבות סרטים של בנות, ובנים אוהבים סרטים של בנים. "אנחנו מאמינים, שסרט אקשן טוב, הוא סרט שרק גברים יכולים לאהוב. תכניס סרט כזה לנגן ה-DVD, והאשה שלך תברח בצעקות מהחדר". סרטי גברים אפשר לראות בחבורות, שוב ושוב, ולדקלם שורות שלמות בעל פה, גם כעבור שנים.
באתר מפורטים 50 הסרטים המובילים, עם אזכור הגיבור, סצינת המפתח ומשפט המחץ מכל אחד מהם. בראש הרשימה: "הארי המזוהם", "הסנדק", "פני צלקת", "מת לחיות", "שליחות קטלנית", "מקס הלוחם בדרכים", "תריסר הנועזים", "המטריקס", "מהומה במועדון" ו"רוקי". בתור בונוס, במקום ה-51, הסרט החדש של טרנטינו, "להרוג את ביל".
www.mensjournal.com/feature/0312/guyMovies.html

בלגן של שירים

מה לעשות, לא כל אחד נולד כוכב זמר. אז מה, זה אומר שאתם לא יכולים לשיר סרנדה למי שאתם אוהבים? מה פתאום. צריך אינטרנט, כרטיס קול, רמקולים וקצת סבלנות, ואפשר לחבר אחלה איגרת מזמרת, בקולותיהם של מיטב זמרי הפופ והרוק העולמיים.
אתר "תנו להם לשיר את זה בשבילכם" פותח תיבת שיח, לתוכה כותבים, או מדביקים ממקורות אחרים, את המכתב/שיר שרוצים לשמוע, באנגלית. לוחצים על "נגן", המחשב חושב קצת, ואז שולף אחת-אחת את המילים של המכתב שלכם מתוך מאגר של מילות שירים, בקולותיהם השונים של הזמרים השונים. כי מה יכול להיות יותר "הלו" מזה של ליונל ריצ'י?
בשלב זה אוצר המילים במאגר די מוגבל ודי בסיסי, אבל יש בו את רוב המילים שצריך בשביל מכתב אהבה. אם המילה חסרה, אפשר לנסות להזמין אותה במיוחד, ועדיף לרשום גם מפי איזה זמר רוצים לשמוע אותה, ואולי גם מתוך איזה שיר.
אריק בנגר, המופקד על האתר, מסביר שהוא בעצמו שולף ידנית את כל המילים החדשות, מתוך ארכיון ענקי שיש לו במרתף. כל בקשה כזאת שולחת אותו למרתף, לאוסף התקליטורים שלו, ולעתים קרובות דעתו מוסחת על ידי דיסק מעניין אחר. אלפי בקשות זורמות לאתר, כך שעדיף להתאזר בסבלנות, או להשתמש באוצר המילים הקיים, החביב בפני עצמו.
אפשר לנסות לשלוח את השיר, המושמע בקולות של זמרים, זמרות ולהקות שונים (כל אחד שר מילה אחרת) אל הממוען, אם כי לא תמיד זה מצליח, או סתם להשתעשע בשמיעת השירים המבולגנים.
www.sr.se/cgi-bin/p1/src/sing/default.asp

החיים הסודיים של המספרים

בחרו מספר כלשהו, בין 1 ל-100,000. מה המשמעות שלו לגביכם? למה בחרתם בו? מה המשמעות שלו לגבי אחרים? אתר הנושא את השם האטרקטיבי "החיים הסודיים של המספרים" כולל יישום ג'אווה, האוסף מאז 1997 נתונים ממנועי חיפוש פופולריים וקובע על פיהם מהם המספרים הפופולריים ביותר. כמובן, יש הצלחה רבה יותר למספרים שמייצגים תאריכים חשובים, אבל גם קידומות של אזורי חיוג בארצות-הברית ודגמים של ליווי'ס או של מרצדס יכולים להיות מבוקשים מאוד.
בחירה במספר כלשהו מאפשרת לראות את מידת הפופולריות שלו ואת האסוציאציות הקשורות בו. ומי שחושב שלמתמטיקאים אין חוש הומור, שיתכבד ויבחר במספר 69.
turbulence.org/Works/nums/applet.html

עכברי ברים

יש אתרים, שממליצים על ברים טובים. אתר "ברים מזוהמים" עושה משהו אחר, הוא מזהיר אותנו מפני ברים מטונפים ברחבי העולם. מצד שני, אפשר לראות את זה גם אחרת - אם מה שאתם מחפשים זה בר זול, מטונף ואפל, שורץ טיפוסים מפוקפקים ואלכוהוליסטים, שפתוח בדרך כלל עד הבוקר, או רצוף, והעשן בו כל כך סמיך עד שאי אפשר לנשום והמוזיקה מחרישת אוזניים, אז באתר הזה תמצאו אוצר בלום.
בברים הרשומים באתר הזה, המזון בדרך כלל בורח בעצמו מהצלחת מרוב שהיא מלוכלכת, ועדיף להשתין ליד האסלה מאשר בתוכה. למשל, בר "בלוז און ווייט", במלון קומרשל, הממוקם באדמונטון (אלברטה, קנדה). "החל מהמדרכה הקדמית, המצופה קיא קרוש, דרך הרצפות הרטובות תדיר בשירותים, מעולם לא אזרתי אומץ לדרוך בבר מזוהם יותר מזה", כותבת ליסה בוהם בביקורת המתפרסמת באתר.
בראש הרשימה מופיע בר "מודרן גרינבאר" בניירובי, קניה, עליו נכתב שהוא פתוח 24 שעות ביממה, מאז 1968, והברמן שלו סגור בתוך כלוב מתכת. הגולשים מוזמנים להוסיף ברים מתאימים בארצות מוצאם (ישראל עדיין לא מיוצגת באתר).
www.sleazybars.com

רגע של ידע

מחקרים וסקרים רבים הוכיחו, למרבה הצער, שקיים אצל בני הנוער חוסר בידע כללי וקיימים פערים ברמת הידע במורשת ישראל, במורשת מדינת ישראל ובערכי הציונות. באתר יד"ע, שיתוף פעולה בין רשת עמל לבין משרד התעשיה, המסחר והתעשיה, ניתן על קצה המזלג ידע כללי ומעט יותר ספציפי בתחומי היהדות והדמוקרטיה. מושגים כמו אנטישמיות, בג"ץ, פריימריז, ביל"ו, הסתדרות, המהפכה התעשייתית, לשון הרע, משכנתה ועוד. יש מנוע חיפוש פנימי, וניתן גם לחפש אישים ומושגים לפי אותיות הא"ב.
www.amalnet.k12.il/sites/yeda

...ורגע של מידענות

עובדי מידע וידע - מנהלים, רואי חשבון, חוקרים, מורים, עורכי דין, מהנדסים ועוד- זקוקים כיום, ויזדקקו עוד יותר בעתיד, להבין טקסטים כמו מדריכים למשתמש וסקרי שוק, להשתמש בכלים כמו פורטלים ארגוניים ובכלים אישיים ממוחשבים ולנתח את סביבתם בצורה מערכתית. להבנת הטקסטים, השימוש בכלים והראייה המערכתית, נוספו גם שיקולים פדגוגיים. אתר של עמל, בשיתוף עם מינהל מדע וטכנולוגיה במשרד החינוך ועם המחלקה ללימודי מידע באוניברסיטת בר-אילן, מוקדש לענף המידענות ההולך ומתפתח. האתר נחלק לשני חתכי תוכן עיקריים: טכנולוגיות ידע ומידענות ארגונית. יש בו שפע מאמרים, מצגות, קישורים, פעילויות ומקורות מידע.
www.amalnet.k12.il/sites/km

למדורים קודמים

כתובת ישירה לדף זה: www.perkol.itgo.com/kikar7-12-3.htm

Sarit Perkol internet pages


89