כיכר אתרים / שרית פרקול

יום ראשון - 15.8.2004

driving vacation

מכוניות בעבר ובעתיד

בחרו בעשור המתאים ותנו גז - הרדיו במכונית כבר ישמיע את פס הקול המתאים לתקופה. באתר המושקע של MSNBC "נסיעות לטיולים במשך הדורות" יוצאים למסע וירטואלי אל העבר. האתר מתמקד בטיולים ברכב ברחבי ארצות הברית, משנות ה-50 וקצת לפני כן, דרך שנות ה-60 העליזות, שנות ה-70 של משבר האנרגיה, שנות ה-80 ושנות ה-90. בכל עשור מישהו מוסר בקולו חוויות מטיולים של אותה תקופה, וברקע תמונות אותנטיות. אפשר לסקור את כלי הרכב שהיו נפוצים ביותר על הכבישים בכל תקופה ואת היעדים הפופולריים ביותר. למשל, בשנות ה-80 היה זה אפקוט סנטר באורלנדו, פלורידה. שנות ה-90 כבר מתאפיינות בטיולים קצרים יותר, עם אופניים, קיאק או גלשן מחוברים לרכב. למי יש זמן לנסוע לטיול של שבועיים.
www.msnbc.com/modules/summer_driving/decades

שנים אנחנו חולמים על כלי רכב מופלאים, כמו מכוניות מעופפות שיקחו אותנו כהרף עין מנקודה אלף לנקודה בית, אבל רובם נשארו בגדר מדע בדיוני. באתר המלווה תערוכה בשם "עתידנות בתחבורה", המוצגת באוניברסיטת קליפורניה, ברקלי, אפשר להתעמק באחדות מ"מכוניות העתיד" שטרם התגשמו, ואולי לא יתגשמו לעולם. יש באתר גלריות תמונות, שרטוטים והסברים, ובין השאר, רכב בדמות צלחת מעופפת.
www.lib.berkeley.edu/news_events/exhibits/futuristics

נוסטלגיה טלוויזיונית

אתר "סדרות הטלוויזיה הקלאסיות" נוסד כפינה אזוטרית למדי של חובבי "קישקשתא" וחברים. עם השנים תפח והפך למאגר מפואר של סדרות, טריפ נוסטלגי לכל מי שנולד לפני דור "המורדים". באתר מתפרסמות כתבות על עשרות סדרות עתיקות, כחול-לבן ותוצרת חוץ, לצד קטעי וידאו נדירים מתוך הטלוויזיה החינוכית. במסגרת המדור "המעבדה של הדוקטור" מתקיימים ראיונות עם אושיות כמו ארווי קפלן. בפרויקט החדש, "רשימת המכולת האבודה של חלוצי", נסקרות כל סדרות הטלוויזיה החינוכית מאז ראשיתה, כאשר היה עדיין ערוץ אחד בלבד וכו-לם ראו את כל פרקי "האסיר", "המלאך" ו"משימה בלתי אפשרית". בינתיים מקיף הפרויקט החלוצי הזה 44 סדרות, ואפשר לשייט שם בין "היה היה", "דלת הקסמים", "רגע עם דודלי" ועוד, וכן לצפות בקטעי פתיחה מוזיקליים של תוכניות טלוויזיה לילדים כמו "הדב פדינגטון", "ברבאבא", "רובוטריקים", "חלוצי החלל", "מוש השור", וכמובן "מרקו - הלב" (זהירות, זה מדבק).
www.televizia.net

איזה קבצים אתם משתפים?

תוכנות שיתוף קבצים זה יופי, נכון? הן מאפשרות לנו לקטוף מוזיקה, תוכנות וסרטים, נכון? אז כן, עקרונית, אבל אותן תוכנות גם מאפשרות לאחרים גישה אל נבכי הדיסק הקשיח שלנו, אל קבצים שבכלל לא חלמנו לשתף בהם אחרים. הבלוגר ריק מפרסם באתר החדש שלו, "תראו מה אתם משתפים", דברים שהצליח לשלוף באמצעות שירותי שיתוף הקבצים: ססמאות, הודעות מהבנק, מידע פיננסי של חברות ותמונות מביכות.
www.seewhatyoushare.com

ואם בענייני שיתוף עסקינן, באתר "הפיל הגרעיני" נערך ניסוי - מורידי קבצים מוזמנים לדווח (אנונימית) אילו קבצי סרטים, מוזיקה, תוכנות או משחקים הורידו ואחר כך רכשו בכסף מלא. המטרה היא להוכיח לקואליציות של חברות התקליטים והסרטים, ששיתוף הקבצים מסייע, בסופו של דבר, לתעשייה. בין השאר מספרים שם ניסים ונפלאות, כמו "הורדתי את חלונות XP פרו רק כדי לראות אם כדאי לי לעבור מחלונות 2000. זה מצא חן בעיניי, אז כשבניתי מחשב חדש, רכשתי עותק של התוכנה".
www.nuclearelephant.com/projects/sharing

בדיוק בזמן

אלון שיפר ישב פעם תקוע מול המחשב וניסה לזכות במכירה פומבית, כשצץ במוחו הרעיון להקים שירות אוטומטי, המשגר למשתמש הודעת דוא"ל או SMS ברגע שהמוצר המבוקש נמצא במכירה פומבית לקראת סיום, במחיר אטרקטיבי. יחד עם ניר כהן, אייל יודאסין ועוד שותף המעדיף להישאר בעילום, הוקם אתר "בזמן", המאפשר לגולשים לצוד מכירות פומביות רגע לפני הסיום, בכל הזירות במקביל. בנוסף, יש באתר גם מנוע השוואת מחירים בקטיגוריות שונות ובסוגי מכירות שונים ומדריך חנויות. שירות ההתראות ב-SMS ניתן בתשלום.
www.bazman.co.il

עולמו של סטיבן הוקינג

הפיזיקאי סטיבן הוקינג, אחד הגאונים הגדולים של תקופתנו, מציג את עצמו ואת תורתו באתר אישי, המציע הצצות מאירות עיניים אל עולמו, כמו אל התיאוריות שלו. באתר יש קישורים להרצאותיו, כולל דיאגרמות, וגם גלריה קטנה של תמונות מצחיקות. חלק נרחב מוקדש לנושא הנגישות, כולל פירוט רכיבי החומרה והתוכנות המשמשות את הפרופסור הנכה. ברוח זו, אפשר גם לבחור בין גרסה גראפית לבין גרסה טקסטואלית של האתר.
www.hawking.org.uk

סימפולים של בן-גוריון

האתר של דני רכט נועד לספק מידע, שיטות וכלים שאמורים לסייע למוזיקאים לקדם את פעילותם ולשווק את עצמם. בין השאר, מתפרסמים במגזין שבאתר מאמרים שימושיים. למשל, מאמר המפרט איך להשתמש באינטרנט ככלי לבניית קהל ללהקות נישה מז'אנרים שונים, מאמר על האמת והמיתוסים בתחום הדגימות, הסימפולים והלופים, מאמר על זכויות יוצרים וזכויות מבצעים ומאמר על השינויים בהרגלי צריכת מוזיקה בעידן האינטרנט.
www.recht1.tk

את הסינגל החדש של האחים לבנת, "תוקם מדינת ישראל", בשילוב סימפולים של דוד בן-גוריון, אפשר להוריד ולשמוע באתר שלהם ("ואנחנו אומרים לכם שתתעוררו, כי כלום לא השתנה ואנחנו סתם עולים ויורדים לאדמה. אז לפני שיהיה מאוחר מדי לפני שיהיה מאוחר").
www.livnat-brothers.com/newsong.htm

קשקושים:

אהבת מוות. "עד כמה משעממים יכולים החיים להיות", זו כותרת המשנה של השיר "אני אוהב את המוות", המלווה בקליפ פלאש מסוגנן, נועז ומורבידי, למבוגרים בלבד, מהמוצלחים שהופקו אי-פעם. באזור הווידאו באתר של להקת לודג'ר תמצאו קליפים באותו סגנון אופייני, לשירים "24 שעות" (מכונת הממתקים) ו"דורסטפס". מי שרוצה להוציא קצת אגרסיות, יכול לפנות לפינת "שונות" שבאתר.
www.lodger.tv

לא נותן. השיר הידוע של אמה שאפלן "ספנטה לה סטלה" בגרסה ישראלית פוליטית ואקטואלית במיוחד, "לא נותן" מאת ספי גב.
http://stage.co.il/Stories/365077

למי שמחפש את "מאיה היא": http://stage.co.il/Stories/355948

ו"מוט היא", פרודיה על הטרנד: http://stage.co.il/Stories/366524

אירועי רשת:

יום ראשון

חגי גרוס, מנכ"ל ארגון רבני "צהר" יתארח בקהילת דתיים וחילוניים בוואלה! ב-14:00
http://community.walla.co.il

יום שני

בשעה 14:00 - מולי אפשטיין, הפרשן האולימפי של ערוץ הספורט ופיזיולוג מאמץ בווינגייט, מתארח בפורום אולימפיאדה בנענע.
http://forums.nana.co.il/Forum/?ForumID=2031

פורום פונדקאות בתפוז מארח את עו"ד תומר שטרית, המתמחה בנושא, בשעה 19:00.
http://forums.tapuz.co.il/pundekaut

יום שלישי

פורום מיכאלה בתפוז מארח את רובי פורת שובל ב-21:00
http://hot3.tapuz.co.il

יום רביעי

ערב בנושא פנג שווי עם אנבט ורדי, בפורום נטורופתיה למשפחה.
www.blabla4u.com/nature

בשעה 16:00 - הזמרת מאיה בוסקילה מתארחת בווידיאו צ'ט בנענע.

http://forums.nana.co.il

פורום ביפ בתפוז מארח את אייל קיציס בבלוג טי.וי ב-20:00.
http://forums.tapuz.co.il/bip

יום חמישי

בשעה 17:00 - בטי רוקאווי, בעלת סוכנות הדוגמנות אימג', תתארח בפורום אופנה בנענע.
http://forums.nana.co.il/Forum/?ForumID=1970

למדורים קודמים

כתובת ישירה לדף זה: www.perkol.itgo.com/kikar15-8-4.htm

Sarit Perkol internet pages


158