חנות המוזיקה המקוונת של אפל, iTunes , מכרה 25 מיליון שירים תוך פחות משמונה חודשים, תוצאה המחזקת את מעמדה כמובילה בשוק ההולך וגדל במהירות של שירים למכירה מהאינטרנט.
"לוס אנג'לס טיימס", שדיווח אתמול (שני) על ההכרזה של חברת אפל, כתב כי התוצאות האלה אכן מעודדות את תעשיית המוזיקה, המנסה לשכנע את הגולשים להפסיק להוריד שירים חינם משירותי שיתוף הקבצים. אבל אחרים בענף מציינים, כי 25 מיליון שירים, הנמכרים במחיר 99 סנט האחד, או פחות, לא יצילו אנשים מפיטורים, בתעשיה בה מכירות תקליטורי המוזיקה צפויות לרדת השנה בעוד תשעה אחוזים.
מנכ"ל אפל, סטיב ג'ובס, אמר שתעשיית המוזיקה מתחילה עכשיו לעשות את המעבר להפצה מקוונת, "ואף אחד אינו יכול להתנבא במדויק" לגבי הכיוונים העתידיים. אבל החנות של אפל מוכרת עכשיו בשבוע כ-1.5 מיליון שירים, בהשוואה לכ-500,000 בשבוע בחודש ספטמבר. אם זה יימשך כך, יכול להיות שהמכירות יגיעו ל-75 מיליון שירים בשנה.
לדברי פרשנים, אפשר לזקוף חלק גדול מהגידול הזה לטובת האפשרות שניתנה באוקטובר, להוריד מוזיקה גם למחשבים המריצים את מערכת ההפעלה של מיקרוסופט, חלונות (הגרסה המקורית היתה נגישה רק למחשבי מקינטוש של אפל).
החנות המקוונת של אפל היא המדוברת ביותר, אבל לפי לוס אנג'לס טיימס, יש להניח שבקרוב תהיה לה תחרות מצד רשת וול מארט, קמעונאית תקליטורי המוזיקה הגדולה ביותר בארצות הברית, המשיקה גרסה ראשונה של חנות מוזיקה מקוונת. תחרות צפויה גם מצד אמזון.קום ומצד MSN, שכנראה יצטרפו לחגיגה בשנה הבאה.
בתוך כך, בניסיון לפצות את הזמרים ואת המלחינים, הודיעה בשבוע שעבר קנדה על הטלת מס של עד 19 דולר ליחידה על נגני MP3. המס החדש יהיה לפי גודל יחידת הזיכרון: 1.5 דולר ליחידות של עד 1 גיגה, 11.25 דולר ליחידות זיכרון של עד 10 גיגה, והמס המירבי ליחידות זיכרון המכילות יותר מ-10 גיגה. לדוגמה, נגן המוזיקה של אפל, iPod, מגיע עם 10, 20 או 40 גיגה זיכרון.
המס חל על יבואנים ויצרנים, כך שהצרכנים אולי לא ירגישו אותו עד שהסוחרים יחדשו את המלאי.
סוכנות א.פ., שדיווחה על כך, ציינה שיותר מ-40 מדינות גובות מהצרכן תשלום נוסף בעד קלטות ותקליטורים ריקים, לטובת האמנים. קנדה עושה זאת מאז שנת 2000, ארצות הברית - לא.