Sarit Perkol's Internet columns, Maariv
לימודי חוץ

מאת שרית פרקול

17.10.2003 מעריב עסקים

בשלוש השנים האחרונות גדל מספר הישראלים הבוחרים לצאת ללימודים בחו"ל בשיעור חד של כ-35% ; ב-2002 יצאו ללמוד בעולם יותר מ-25,000 ישראלים. רואים עולם, מדריך מעשי

students

"לפי איך שזה נראה על הנייר, התואר השני הולך להיות מה-זה קל. שישה קורסים כל התואר. שני קורסים בסמסטר, התואר עצמו שנה וחצי. שעתיים שבועיות בכל קורס. ובגלל שאני על ויזה של סטודנט, אני יכולה לעבוד שם 20 שעות בחודש", מספרת קרן שרון, המתעתדת ללמוד לתואר שני בתקשורת במלבורן, אוסטרליה. שרון, שיוצאת לחו"ל יחד עם בעלה ועם הכלבה שלהם, היא אחת מרבבות הישראלים שבוחרים לרכוש השכלה גבוהה בחו"ל. לדברי אחיעד שריג, מנכ"ל אתר "יורם לימודים" (www.yoram.co.il) גדל בשלוש השנים האחרונות מספר הישראלים היוצאים ללימודי תואר ותעודה בארצות אחרות בשיעור חד של 35%. בשנת 2002 לבדה עזבו את ישראל ללימודים בעולם יותר מ-25,000 סטודנטים. לדבריו, מספר המתעניינים בלימודים בחו"ל הוא כפול, כ-50,000 ישראלים, אלא שמחציתם נושרים בלי להשלים את התהליך, מסיבות שונות.

"בדיוק סיימתי לפני שבוע תואר ראשון בתקשורת באוניברסיטה הפתוחה, במכללת רמת גן, והחלטתי לגוון, לשנות את הסביבה", נוקבת שרון באחת הסיבות להחלטתה ללמוד בחו"ל. "עד כמה שהבנתי, אוסטרליה מדינה של מהגרים, סביבה חדשה, תרבות שונה. וגם חשבתי שכך אני יכולה לשפר את האנגלית שלי. אני אעשה שם באוניברסיטה מכינה באנגלית, במשך 15 שבועות", אומרת שרון. "כספית זה לא זול, אבל כדאי, אם מכניסים את השיקול של התואר, השפה, הסביבה והאיזור, ואת הוצאות המחייה, ששם יותר נמוכות. בנוסף, איתי, בעלי, יוכל לעבוד שם במשרה מלאה".
רועי קאשי, בן 22 מתל אביב, נרשם ללימודים בארצות הברית לשנת 2004. "היתרון הגדול ביותר בלי