הבחינות בפתח, וסטודנטים, במיוחד בלתי מנוסים, נלחצים; חלק לא יודעים כיצד ללמוד, וחלק לא יודעים כיצד לפתור מבחנים. לקראת הבחינות מפרסמת יעל מבורך בפורטל הסטודנטים "סילבוס" אוסף טיפים. קודם כל, היא נותנת בהם סימנים: המאורגן, הלחוץ, המיואש. היא ממשיכה בשיטות למידה נכונה, כפי שליקטה מפי מרב שפירא, מתרגלת במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון ובעצמה מסיימת תואר שני בסוציולוגיה אירגונית: "לסטודנטים שלומדים חומר תיאורטי אני ממליצה לסכם את תכני ההרצאות והתרגולים, לראות מה חופף ביניהם ולהוציא מזה 10-15 עמודים שאיתם לומדים לבחינה. לא למרקר - לכתוב ממש, כי זה עוזר בתהליך העיבוד. את המעבר האחרון על החומר טוב לעשות בקבוצה, כך כל אחד מוסיף לשני ורואים איפה בדיוק קשה ונותנים דוגמאות ישומיות. זה גם מפיג חרדות כי רואים שכולם נמצאים באותו המצב. לילה לפני, ללכת לישון בערך באחת עשרה ולא להשאר ערים עד הבוקר. בזמן המבחן, לא לפחד לשאול שאלות, וגם לא להגיש את המבחן מהר ולצאת כדי שזה יגמר כבר, אלא לנצל את הזמן שניתן כמו שצריך". המשך הטיפים - בכתבה שבאתר.
מלבד כתבות מגזין בנושאים רלוונטיים לקהל היעד יש בפורטל, בעריכת דורון שפר, חדשות, פורומים (אגב, מחפשים מנהלים), מידע על אירועים, מודעות דרושים ולוחות חינם.
לא פחות חשוב, מן הסתם: הפורטל מקושר למאגר Ubank של אלפי עבודות של סטודנטים למכירה תמורת כמה מאות שקלים, בתחומים כמו אמנות, ביולוגיה, גיאוגרפיה, הנדסה, חינוך, כלכלה, מדעי המדינה, מחשבים, מנהל עסקים, משפטים, ספרות, פסיכולוגיה, קולנוע, תיירות ותקשורת. לרוב ניתן לראות את תקציר העבודה, את מספר המילים, את מספר המקורות ומעט פרטים על המחבר.
קינמטיקה, תנועה בליסטית, החוק השני של ניוטון, תנועה מעגלית, תנועה של קפיץ, תנועה של מטוטלת, שימור תנע - הדמיות מאירות עיניים מתחומי המכניקה יש באתר חדש, "מעבדה וירטואלית בפיזיקה".
האתר, מבית אורט, מיועד למורים לפיזיקה ולתלמידים. יש בו גם מילון מונחים, נוסחאות ואינדקס קישורים הנמצא בחיתוליו.
מדעי הטכנולוגיה הוא מקצוע לימודים חדש, הנכלל ברפורמה בחינוך הטכנולוגי, שנועד להמחיש לתלמידים את השפעת הטכנולוגיה על חייהם ועל סביבתם תוך כדי התנסות. המקצוע, הנלמד בכיתות י'-י"א, כולל נושאים בסיסיים ייחודיים וכלליים בטכנולוגיה ובמדעים ומאפשר צבירה של עד 5 יחידות לימוד.
אתר מדעי הטכנולוגיה החדש מבית אורט מספק למורים מידע עדכני על מדעי הטכנולוגיה, דוגמאות לפעילויות שהוצעו על-ידי מורים, דוגמאות לשאלות שעשויות להופיע בבחינות הבגרות, מידע על השתלמויות ופורום שבאמצעותו יכולים המורים לקיים דיאלוג עם מפתחי תוכנית הלימודים ובינם לבין עצמם. האתר מכיל גם קישורים לפעילויות לימודיות שפותחו בבתי-ספר של רשת אורט, המותאמות לתוכנית הלימודים של משרד החינוך.
מדעי הטכנולוגיה ברשת אורט: http://mop.ort.org.il/technology
פורטל מדע וטכנולוגיה של רשת עמל: www.amalnet.k12.il/madatec
באתר פוליגון - פורטל המינהל למדע ולטכנולוגיה במשרד החינוך, יש מידע רחב על תחום המדעים ועל תחום המחשבים, מאגרי מידע עם מחקרים ומאמרים ברשת, ליווי מקצועי, פיתוח סביבות למידה וחומרי למידה ותוכנית אשכולות ותפוחי פיס. יש גם מידע על הרפורמה בחינוך הטכנולוגי, השתלמויות, כנסים וימי עיון.
כיוונים לעתיד - www.kivunim.com
אתר לסיוע בבחירת מסלול לימודים ומקצוע הכולל שאלונים עם משוב אישי מיידי, מידע על לימודים אקדמיים, קישורים לאתרי ייעוץ, והכוונה למקורות מידע וסיוע נוספים. האתר הוא שירות חופשי ואנונימי ואין בו פרסומות.
מערכת ייעוץ באינטרנט לסיוע באיתור תחומי לימוד ומקצועות המתאימים להעדפות המתלבט תוך הדרכה בשלבים הכרוכים בהחלטה. בכך, משיב מסייעת בקבלת החלטה נכונה שתמנע עגמת נפש, בזבוז זמן, והפסד של כסף.
אתר לבדיקת אפשרויות הקבלה ומידע על תחומי הלימוד באוניברסיטאות ובמוסדות נוספים להשכלה גבוהה, כולל מידע מפורט על הלימודים בחוגים השונים, ועל קריטריונים לקבלה, ובכך יכול לחסוך בעלויות של הרשמה מיותרת.
אתרי לימודים
יורם - וואלה לימודים - www.yoram.walla.co.il
מידע על מסלולי ומוסדות לימוד, אתר מלגות, ייעוץ לנרשמים, ומידע לסטודנטים.
ynetcenter לימודים - http://ynetcenter.co.il/e
מידע על לימודים אקדמיים, לימודי תעודה, לימודי פנאי והעשרה. חדשות לימודים, מידע על הפסיכומטרי, מידע על מכינות ומלגות.
תום שירות - www.tom-sherut.co.il
מגזין און-ליין לחיילים משוחררים ובו כתבות בנושאי לימודים, עבודה, ועוד, מאגר של מוסדות ומקצועות לימוד, ואפשרויות פנייה ליועצי תעסוקה ולימודים.